FYSIEKE ondersteuning van Het paard (EAC)

Op vrijdag 6 december organiseren we een dag onder leiding van Miranda van de Schuur, waarin je leert je paard fysiek te ondersteunen door middel van technieken uit o.a. Feldenkrais, TTouch, massage en acupressuur.

Als je paard niet lekker in zijn vel zit kan zich dat manifesteren in bijvoorbeeld rij- en of gedragsproblemen. Vaak vindt dat zijn oorsprong in het fysiek van het paard, denk aan blokkades of angst voor pijn na een blessure. Leer hoe je je paard hierbij kunt helpen. Hierbij wordt gelet op het zelf gebruik van de mens - bewustwording van jouw eigen lichaam en houding, hoe dat van invloed is op je paard en hoe je je eigen lichaam kunt inzetten.
Je leert verschillende manieren om nazorg te kunnen geven aan je paard na een coachsessie zoals bijvoorbeeld een chakrahealing of afstrijken.
We gaan niet uit van één vaste methode of systeem, het paard bepaalt hoe we werken en wat nodig is.

Er wordt gewerkt met de paarden van Marianne, maar het is in overleg ook mogelijk je eigen paard mee te nemen. Neem daarvoor per e-mail contact op. (marianne.oosterhuis@gmail.com)

VOOR WIE?
Voor iedereen die niet alleen coach, trainer of ruiter wil zijn, maar zijn paard meer wil bieden en wil ondersteunen bij wat hij op fysiek gebied van hem vraagt. Voor deze dag is geen specifieke vooropleiding nodig.

WANEER?
Op vrijdag 6 december 2019 van 11:00 tot 17:00


DOCENT
Miranda van de Schuur

LOCATIE
Traansterweg 5, 9355TM Midwolde

GROEPSGROOTTE
Maximaal zes personen. Een kleine groep geeft ruimte om de diepte in te gaan.

KOSTEN
Deelname aan deze dag kost €199,00 (excl. btw), inclusief koffie thee en versnaperingen en een eenvoudig lunch.

Het bedrag dient voor aanvang van de cursus te zijn voldaan.

MEEDOEN?
Je kunt je voor deze cursus aanmelden via onderstaand formulier.

Aanmelden cursus Fysieke ondersteuning van het paard