Pony Plezier Lessen

Samen met Olga Hartman van Stal Bolheim geef ik op woensdagmiddag op de prachtige HJC Manege in Tolbert Pony Plezier lessen. Deze lessen zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 10 jaar die kennis willen maken met pony’s en een opstap willen maken naar echte pony-rijlessen op de manege.

In 10 lessen leren de kinderen meer over pony’s, de omgang met pony’s, de verzorging, de optoming, de gangen en de figuren die gereden worden tijdens de lessen. We gaan leuke dingen doen met de pony’s. Op een speelse manier komen de verschillende onderwerpen aan bod. We gaan bijvoorbeeld een stokpaardje maken waarmee de kinderen zelf de gangen en de figuren kunnen oefenen, spelletjes doen met de pony’s en leren hoe je ze fijn kunt poetsen. Het opzadelen en het eerste zitten op een pony komt in de laatste drie lessen aan bod. Dan gaan de kinderen voelen hoe het is om op een pony te zitten, hoe je je balans houdt en hoe de pony beweegt. Er wordt nog niet echt gereden op de pony’s.

Na de 10 lessen kunnen de kinderen als ze willen doorstromen naar de reguliere pony-rijlessen op de HJC Manege.

De 10 lessen kosten € 100,00 samen.

Opgave kan bij Douwtsje Jongstra via de mail: info@hjcmanege.nl.

Heb je nog vragen? Wil je meer weten, neem gerust telefonisch, per mail of via onderstaand formulier contact met ons op.


Vragen over Pony Plezier lessen?