Wat is Pony Power voor Kids?

Pony Power voor Kids is een cursus waarin gewerkt wordt aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 6 tot 11 jaar. De cursus bestaat uit 5 lessen en een terugkomdag. In de lessen wordt aan de hand van het gedrag van paarden in de kudde gewerkt aan de volgende thema's.

 • 1. Nieuw in de kudde.
  • Regels en orde in de kudde.
  • Hoe maak je kennis als je nieuw bent?

 • 2. De taal van de kudde.
  • Hoe communiceren paarden?
  • De ik-boodschap, hoe maak je aan elkaar duidelijk wat je doet en wat je wilt?

 • 3. De ruimte in de kudde
  • Het paard en zijn grenzen
  • De stop-boodschap, grenzen aangeven en bewaken, ruimte kiezen

 • 4. De kracht van de kudde.
  • Het paard en rolverdeling.
  • Samenwerken, een reis met de pony's.

 • 5. Balans in de kudde.
  • Het paard in balans of uit balans
  • In balans zijn
  • Samen met de ouders en de pony's de geleerde vaardigheden verzamelen
  • Diploma-uitreiking

 • Terugkomdag

Wat is bij de cursus inbegrepen?

De kinderen krijgen een werkboek bij de cursus waar de thema’s in beschreven staan. Er wordt vooral in de praktijk geoefend met de pony’s. Het bijzondere van de pony’s is dat zij onbevooroordeeld reageren op datgene wat er ter plekke gebeurt. Als een kind bepaald gedrag vertoont dan zal de pony daarop zuiver en eerlijk reageren. Het kind krijgt directe feedback over wat zijn gedrag teweeg brengt en kan daarvan in een veilige omgeving leren.

Tijdens de pauze krijgen de kinderen wat te drinken en wat te eten.

Aan het einde van de cursus ontvangen de kinderen een Pony Power voor Kids diploma en krijgen de ouders een verslag van het verloop van de cursus en de ontwikkeling van hun kind.

Wat kost de cursus?

De cursus kost inclusief het werkboek, het diploma en eten en drinken in de pauzes € 295,00.

Kennismaken en meer informatie.

Wilt u meer informatie voordat u beslist om uw kind mee te laten doen aan de cursus, dan nodig ik u uit om een vrijblijvende afspraak te maken om persoonlijk kennis met de pony's en mij te maken.

Start nieuwe cursus

Een nieuwe cursussen Pony Power voor Kids start zodra er twee aanmeldingen zijn, neem contact op voor de mogelijkheden.PONY POWER VOOR KIDS AGENDA
Pony Power voor Kids Nieuws

Open dag PONY POWER voor KIDS
Zaterdag 8 september

Wat was het een mooie geslaagde open dag.

Na al het harde werken aan de voorbereiding van de open dag was er een goede opkomst van oprecht geïnteresseerde kinderen met hun ouders of opa’s en oma’s. Ook waren daar familie en vrienden om ons te verrassen.

Anna en ik hebben genoten van de aandacht die aan deze dag werd besteed en de leuke en lieve reacties van iedereen. Ook de pony’s zijn goed vertroeteld en hebben super samengewerkt in de activiteit met de kinderen.

Iedereen werd hartelijk ontvangen met een drankje en wat lekkers. Nadat de meeste mensen aanwezig waren hebben Anna en ik in het kort ons zelf en de pony’s voorgesteld. Dat was best spannend zo de eerste keer.

Daarna hebben we met een groepje kinderen de oefening gedaan hoe je je voorstelt aan een pony. Dat ging heel goed. Sommige kinderen vonden het eerst heel spannend, maar het ponyteam wist het ijs snel te breken.

Vervolgens hebben we een avontuurlijke reis door de rivier gedaan. De kinderen mochten de rivier die al uitgelegd was voorzien van obstakels, hindernissen en wilde dieren. In groepjes van twee met een pony en 1 van de coaches gingen de kinderen de uitdaging aan om in goede samenwerking door de rivier te reizen op weg naar het veilige eiland voor de pony’s. De pony’s waren heel dapper en namen door de overtuigingskracht en samenwerking van de kinderen alle hindernissen. Voor de 1 was het iets lastiger als voor de ander. Maar samen hebben we alle hindernissen overwonnen en de overkant bereikt.

We hebben besproken hoe de reis was verlopen. Wat ieders taak was geweest, of het goed ging, of er dingen minder goed gingen en wat we eventueel anders zouden kunnen doen. Waarop we dezelfde reis de andere kant op hebben gemaakt. Ook nu kwam iedereen veilig aan de overkant aan.

Na een korte samenvatting en toelichting, was er tijd voor de kinderen om de pony’s te poetsen en te knuffelen of nog even een wandelingetje onder begeleiding te maken met 1 van de pony’s. Ook konden de kinderen gezellig kleuren, er waren speciale kleurplaten. De ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden konden ondertussen alle vragen stellen die er nog waren. Iedereen kon nog even rondkijken op onze locatie, het Pony Power clubhuis under construction bewonderen en informatie meenemen.

Daarna gingen de bezoekers weer huiswaarts en hebben we alles weer opgeruimd en na geborreld. We kijken terug op een geslaagde dag. Op naar de volgende informatiemiddag.

Marianne, Anna, Yvenhoe, Woezel, Orchidee, familie en vrienden die hebben geholpen